Mamy dla Was prezent na koniec lata! Sprawdźcie nowe, niższe ceny w mavka!

Szukaj

Polityka Prywatności

POUFNOŚĆ I BEZPIECZEŃSTWO

Twoje zaufanie jest dla nas bardzo ważne, w związku z tym wraz z wejściem w życie w dniu 25 maja 2018 r. ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, zwanym RODO, przesyłamy podstawowe informacje na temat rozporządzenia oraz informację o administratorze Twoich danych by wyraźnie wskazać, jakie dane zbieramy od Ciebie, w jaki sposób je wykorzystujemy i jakie są Twoje prawa w zakresie kontroli tych informacji.

Co to jest RODO? To unijne rozporządzenie, które stosujemy od 25 maja 2018 roku. Ten dokument ma uregulować postępowanie z danymi osobowymi w całej Europie. Chodzi w nim m.in. o to, by chronić dotyczące Ciebie informacje. Nie ma on na celu całkowitego zablokowania przekazywania danych osobowych – potrzebujemy ich, aby zrealizować Twoje zamówienie lub przesłać Ci naszą ofertę nowości lub zniżek. RODO pozwala Ci mieć większą kontrolę nad tym, kto i w jaki sposób przetwarza Twoje dane osobowe.

Kto jest administratorem Twoich danych osobowych? Administratorem Danych Osobowych jest firma mavka concept spółka cywilna NIP: 6832108515 REGON:385467627 . Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych od Użytkowników przez mavka concept spółka cywilna i za pośrednictwem Sklepu internetowego, działającego pod adresem  https://mavka.me 


Jakie dane osobowe przetwarzamy i w jaki sposób? Dane osobowe to wszystkie informacje, które pozwalają na Twoje zidentyfikowanie. W naszym przypadku prosimy Cię czasem o podanie pewnych informacji podczas tworzenia konta, dokonywania zakupów, kontaktu z działem obsługi klienta mavka concept, gdy prosimy o przesyłanie korespondencji, czy też w związku z udziałem w konkursach mavka concept lub w trakcie korzystania z witryny https://mavka.me. Są to dane kontaktowe, w tym imię i nazwisko, adres poczty elektronicznej, numer telefonu, adres dostawy i adres fakturowania, data urodzin, historia zakupów, informacje dotyczące płatności lub karty kredytowej, informacje nt. cech fizycznych (np. rozmiar ubrania), preferencje osobiste, w tym tzw. lista życzeń, jak również preferencje marketingowe i w zakresie plików typu cookie.

Dlaczego mavka concept przetwarza Twoje dane? Przede wszystkim podstawą do przetwarzania jest fakt, że potrzebujemy Twoich danych by zrealizować umowę sprzedaży – dostarczyć Ci towary, które zostały zamówione. Ich podanie jest dobrowolne, ale niezbędne do zawarcia umowy. Robimy to także, by informować Cię o najnowszych ofertach czy promocjach, realizując tym samym tzw. cel marketingowy, na podstawie udzielonej nam zgody. Podanie danych osobowych w celach marketingowych jest dobrowolne. Wraz z zawarciem umowy powstaje kilka innych obowiązków – księgowych, logistycznych, podatkowych. W tych celach również przetwarzamy Twoje dane, powierzając je innym podmiotom, tzw. podmiotom przetwarzającym - jest to: magazyn, przygotowujący Twoje zamówienie, firma kurierska dostarczająca paczkę, księgowość wystawiająca fakturę, hostingodawca przechowujący dane zakupu na serwerze, i tym podobne. Usługodawcy Ci również gwarantują przetwarzanie zgodne ze standardami wprowadzonymi przez RODO. 

Okres przechowywania danych. Mavka concept będzie przetwarzać Twoje dane osobowe tak długo, jak będzie to konieczne do realizacji celów określonych w polityce prywatności, chyba, że obowiązujące przepisy prawa nałożą obowiązek przechowywania danych przez dłuższy okres czasu. Co do zasady, oznacza to, że dane osobowe użytkowników będą przechowywane przez czas prowadzenia konta mavka concept. Dane osobowe związane z zakupem produktów są przechowywane przez dłuższy okres czasu w celu spełnienia zobowiązań prawnych (takich jak przepisy podatkowe, rachunkowości czy prawa cywilnego dla celów gwarancyjnych). 

Jakie prawa wprowadza dla Ciebie RODO? Przede wszystkim przysługuje Ci prawo do :

1. uzyskania informacji, czy przetwarzamy Twoje dane,

2. dostępu do swoich danych osobowych, np. możesz poprosić o ich kopię, a także uzyskać informację na temat szczegółowego sposobu i celu ich przetwarzania a także źródle ich pochodzenia. 

3. żądania sprostowania lub poprawienia danych, jeśli są nieprawidłowe żądania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych osobowych, jednak nie zawsze. Jeżeli przetwarzamy Twoje dane w celu zawarcia i wykonania umowy lub przetwarzamy je zgodnie z przepisami prawa, to Twoja prośba może okazać się nieskuteczna. Jeśli przetwarzamy Twoje dane osobowe na podstawie prawnie uzasadnionego interesu mavka concept - przysługuje Ci prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych. W szczególności przysługuje Ci prawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych na potrzeby marketingu bezpośredniego oraz profilowania. W zakresie, w jakim podstawą przetwarzania Twoich danych osobowych jest zgoda, masz prawo wycofania zgody. W celu skorzystania z powyższych praw należy skontaktować się z nami, korzystając ze wskazanych w zakładce kontakt danych kontaktowych. Zawsze też przysługuje Ci prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych – jeżeli uważasz, że Twoje prawa są łamane. W sprawach nieuregulowanych regulaminem zastosowanie mają postanowienia Kodeksu cywilnego i odpowiednich ustaw prawa polskiego, a także prawa Unii Europejskiej, w szczególności RODO (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE). Zgodnie z tą ustawą użytkownikom serwisu przysługuje prawo do wglądu w swoje dane, do ich poprawiania oraz wniesienia żądania o zaprzestaniu ich wykorzystywania.

Serwis Internetowy https://mavka.me wykorzystuje dane osobowe Użytkowników wyłącznie w celu realizacji zamówienia, gwarancji, zwrotów i wymiany towarów, a także w celu realizacji innych procesów związanych ze sprzedażą towarów i działaniami marketingowymi serwisu https://mavka.me. Dane zbierane przez Serwis https://mavka.me w celu realizacji zamówienia oraz polityki informacyjnej sklepu: Imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu, adres zamieszkania, adres dostawy, ewentualnie dane firmy (Nazwa, adres, Numer NIP). Wszystkie dane osobowe podawane są dobrowolnie, a wyrażenie zgody na przetwarzanie tych danych jest niezbędnym warunkiem realizacji zamówienia. 

Podczas korzystania przez Użytkownika ze Sklepu Internetowego automatycznie zbierane są dane dotyczące Użytkownika. Do tych danych zalicza się: adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego. Dane te mogą być zbierane przez pliki cookies („ciasteczka”), system Google Analytics.

Informujemy, że dostęp do wskazanych danych mają jedynie uprawnione osoby. Zgromadzone dane są przechowywane na bezpiecznym serwerze i są zabezpieczone. Dane nie są przekazywane oraz sprzedawane podmiotom trzecim nie uprawionym do tego. W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, dane Klienta mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych. Użytkownik ma prawo do wglądu w swoje dane osobowe, do ich poprawiania oraz wniesienia żądania o zaprzestanie ich przetwarzania, chyba, że dane, których dotyczy powyższe żądanie niezbędne są do świadczenia danej Usługi – wówczas takie oświadczenie będzie równoważne z oświadczeniem o rozwiązaniu umowy o świadczenie Usług. 

Użytkowniku pamiętaj o zasadzie – jedno konto to jedno hasło. Przestrzegamy przed stosowaniem jednakowych haseł do wielu kont. W przypadku jakichkolwiek pytań lub zastrzeżeń w sprawie obowiązującej polityki prywatności proszę o kontakt pod adresem biuro@mavka.me

Polityka COOKIES

  1. Sklep nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tak zwane „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Sklepu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Sklepu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
    • dostosowania zawartości stron internetowych Sklepu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Sklepu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
    • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Sklepu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  5. W ramach Sklepu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  6. W ramach Sklepu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
    • „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Sklepu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Sklepu;
    • pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, na przykład wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Sklepu;
    • „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Sklepu;
    • „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
    • „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Sklepu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Sklepu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  8. Operator Sklepu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Sklepu.
  9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Sklepu reklamodawców oraz partnerów.
  10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem www.wszystkoociasteczkach.pl lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

Czasami mamy Ci do powiedzenia coś ważnego! Zapisz się na nasz newletter i zostań z nami w kontakcie.

* pola wymagane

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów